Lid van de VVW worden

symbool lidkaart

Je wenst lid te worden van de Vlaamse Vereniging voor Weerkunde? Natuurlijk kan dat…

Halo is een full-color maandblad, een noodzaak die zich reeds geruime tijd laat voelen: kaartjes, foto’s en allerhande illustraties komen niet tot hun recht bij een afdruk in zwart/wit.
De VVW stuurgroep heeft geruime tijd geaarzeld om te beslissen om volledig in kleur te gaan omdat het alternatief ter beschikking werd gesteld van de full-color digitale versie. ’50 jaar VVW’ is de aanleiding om de hardcopy Halo volledig in kleur aan te bieden. Maar kleurenprints zijn nu eenmaal duurder en dit heeft zijn gevolgen voor het VVW lidgeld vanaf 2021 zoals je hieronder kunt merken.
In de ledenbevraging gaven sommige leden mee dat een geringe verhoging van het lidgeld geen probleem is. Wie opziet tegen deze aanpassing kiest voor het aantrekkelijker digitaal abonnement. Voor dit lidgeld krijg je méér dan alleen een tijdschrift: een informatieve frisse website, bijeenkomsten met voordrachten door vooraanstaande wetenschappers maar waar ook onze leden aan het woord komen, af en toe een bezoek aan een meteodienst, hulp als waarnemer, enz. Je krijgt ook toegang tot Weerspiegel, het maandblad van de Nederlandse Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie.

Soort abonnement   EURO
Enkel VVW – Halo digitaal binnenland 23.00
Enkel VVW – Halo hardopy binnenland 35.00
Enkel VVW – Halo hardopy (half jaar*) binnenland 18.00
Enkel VVS – Heelal binnenland 32.00
Combi VVW Halo digitaal + VVS Heelal binnenland 52.00
Combi VVW Halo harcopy + VVS Heelal binnenland 62.00
Enkel VVW – Halo digitaal buitenland 23.00
Enkel VVW – Halo hardopy buitenland 60.00
Enkel VVS – Heelal buitenland 44.00
Enkel VVS – Heelal digitaal buitenland 32.00
Combi VVW Halo digitaal + VVS Heelal buitenland 64.00
Combi VVW Halo harcopy + VVS Heelal buitenland 99.00
Enkel VVW – Halo hardopy (half jaar*) buitenland 30.00

*Meer info verder.

De VVW is een werkgroep van VVS (Vereniging Voor Sterrenkunde). Leden van VVS krijgen korting. De VVS geeft het ledenblad Heelal uit.

Het lidgeld mag overgemaakt worden op rekeningnummer BE15 7340 2146 8230   BIC: KREDBEBB, met vermelding “lidmaatschap V.V.W. 2021, soort abonnement, je naam en postadres en voor de digitale leden ook hun e-mailadres”.
Graag hebben we dan ook nog een melding via e-mail – zeker als je een digitaal lid wilt worden – (bijvoorbeeld via link onderaan), ingevuld formulier hieronder, post, …, zie contact-pagina. Dan zien we sneller dat er een lid op komst is, en hebben we zeker de juiste gegevens.

Hoewel de prijs voor het buitenland veel lijkt, komen we omwille van de hoge portkosten nog niet uit de kosten!

Alle leden van de vereniging ontvangen maandelijks het tijdschrift HALO, boordevol informatie en achtergrond van het weergebeuren.
Zoals hierboven te zien is, is het ook mogelijk om een “digitaal abonnement” te nemen. In dat geval krijg je Halo niet per (papieren) post, maar via mail als PDF-document. Verder ben je lid zoals andere leden.
Zowel hardcopy leden als digitale abonnees hebben beide toegang tot de elektronische Halo op de website mits in het bezit van een wachtwoord, aan te vragen bij stijnhelsen@skynet.be.

Bovendien kan je op de website van de VVW toegang krijgen tot het specifieke ledengedeelte waar je niet enkel ons tijdschrift elektronisch kan lezen maar ook andere weersinformatie kan raadplegen.

Ieder VVW lid kan ook de Weerspiegel (publicatie van onze zustervereniging in Nederland, de VWK) digitaal lezen op onze site http://www.weerkunde.be/weerspiegel mits toegangscode en dit onafhankelijk van zijn/haar keuze van VVW abonnement.

Daarnaast wordt gemiddeld twee keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd op goed bereikbare plaatsen in het Vlaamse landsgedeelte.

Indien je in de loop van het jaar intekent op het lidmaatschap en je een digitaal abonnement op Halo wenst, betaal je voor een volledig jaar. De digitale Halo’s worden dan nagezonden of kan men ze van de website halen na het aanvragen en verkrijgen van een login en wachtwoord. 
Indien je halfweg het jaar (juli tot december) intekent op het lidmaatschap en een hardcopy abonnement op Halo wenst betaal je voor een half jaar (voor België of voor het buitenland). Zie de tabel voor de bedragen.
Deze mogelijkheid bestaat enkel voor een “zuiver VVW” abonnement, niet voor een VVS of een combi abonnement. Gelieve dit ook duidelijk aan te geven in de mededeling en/of op het formulier hieronder.

Wens je nog meer informatie? Vul dan het onderstaande formulier in en druk op de “Bericht Verzenden”-knop.

Deze pagina werd het laast aangepast op 13 mei 2021