Lokale weergroepen

Lokale weergroepen per provincie

In het voorjaar van 2019 werd een project opgestart op Facebook in samenwerking met de Facebookpagina’s Meteo Reni – Het weer in België en Meteo Ward. 6 verschillende groepen voor de 5 Vlaamse provincies en 1 groep voor Wallonië om lokale waarnemingen (wolken, onweer, bliksems, wateroverlast, regenbogen, …) te delen. Sinds 2021 helpen WeerFlitsWeerman Ruben Peelmande Vlaamse Vereniging voor Weerkunde en Weerstation Zoersel & omstreken de groepen te beheren.

Ondertussen is vooral de Facebookgroep van West-Vlaanderen een groot succes met meer dan 7000 leden, ook de groep van Antwerpen doet het niet slecht met meer dan 1000 leden.
Dagelijks worden er weerfoto’s en waarnemingen gepost door leden. Ook de andere groepen tellen wat leden, al zien we graag nieuwe gebruikers lid worden. De groepen zijn interessant omdat het weer een variabel gegeven is. Door lokale waarnemingen te delen kunnen we zien hoe plaatselijk en verschillend het weer kan zijn. Daarbij kan er dagelijks genoten worden van prachtige weerfoto’s.

Lid worden kan via:

We hopen jullie te mogen verwelkomen namens,
Ward Bruggeman, Rens Daeninckx, Jonas De Bodt, Ruben Peelman en Niels Spaenjers

Regionale-weergroepen-lente-2021

Deze pagina werd het laatst aangepast op 24 maart 2022