Curieuze Neuzen in de tuin

Logo Curieuzeneuzen in de tuin

Net als enkele jaren geleden organiseren de Standaard en de Universiteit Antwerpen een nieuw burgeronderzoek. Dit jaar bregen ze de droogte van de Vlaamse tuinen in kaart. Meer dan 50.000 mensen schreven zich in waaruit er 4400 meetpunten werden geselecteerd. Met trots kunnen we meegeven dat Ward, Rens en Jan, 3 leden van het bestuur van onze vereniging zijn geslecteerd.

Vanaf 3 april start het onderzoek en iedere deelnemer krijgt een meter die hij/zij moet plaatsen in de tuin. Tussendoor worden er bodemstalen genomen die worden onderzocht in de Universiteit van Antwerpen. Het einde van het onderzoek is voorzien op 2 oktober 2021.

Met de Vlaamse vereniging van Weerkunde zouden we graag het onderzoek op de voet willen volgen door de verzamelde data te analyseren en te vergelijken. Naast de 3 bestuursleden zijn we ook geïnteresseerd in de data die jullie verzamelen.

Ben je ook deelnemer van dit project en wil je graag data en gegevens met ons uitwisselen, stuur dan zeker een mailtje naar rens.daeninckx@weerkunde.be

In de komende Halo’s houden we jullie verder op de hoogte.

Meer info kan gevonden worden op www.curieuzeneuzen.be

Deze pagina werd het laast aangepast op 18 maart 2021