Bijeenkomst 27 maart 2011

Voorjaarsbijeenkomst op 27 maart 2011 in Hove (Urania)

Op 27 maart 2011 hielden we onze voorjaarsbijeenkomst. Deze keer mochten we te gast zijn in volkssterrenwacht Urania.

We startten met een weerbriefing door Geert Naessens. Geen speciaal weer was er te verwachten de volgende dagen. Nadien kwam er een presentatie door Jurgen Buelens (Meteowing) met als titel “Introductie van een thermodynamisch diagram”. Een titel die zou kunnen overkomen als de aankondiging van een (saaie) brok theorie. Jurgen liet echter zien dat je, zonder specialist te zijn, heel wat informatie kunt halen uit één diagram, het thermodynamisch diagram, waar temperatuur, vochtigheid, windsnelheid en -richting in functie van de hoogte(of druk) weergegeven staat. Door de vele hulp-lijnen die hierbij staan, kun je heel wat afleiden wat luchtmassa’s kunnen doen.

Na de pauze werden enkele mededelingen gegeven over toekomstige bijeenkomsten, en een bevraging hierover, en over een onderzoekje dat Kris Dewulf doet ivm “tuineffect en invloed op verschillende meetsystemen”. Het tweede grote deel was een presentatie van twee “stormchasers” Gianni Vermote en Bart De Bruyn. Dit was een presentatie met foto’s en film over hun “jacht-activiteiten”.

Ten slotte kwam Mark Cox aan het woord over de waarnemers-module op de website. Hierbij werd vooral getoond wat je er allemaal kunt uithalen van informatie en grafieken.

bijeenkomst 1

Gedeeltelijk doordat Gianni een groep collega-chasers mee had, hadden we goed gevulde (kleine) zaal, waardoor we tevreden konden zijn van de opkomst.

bijeenkomst 2

Deze pagina werd het laatst aangepast op 20 februari 2020